Kerknieuws
KAMPERVEEN
Zondag 22 september was voor Kamperveen een bijzonder blijde dag. In een volle kerk werd kand. A. den Besten in de morgendienst bevestigd tot dienaar van het Woord door zijn mentor ds. C. van Sliedregt uit Katwijk aan Zee. Deze had als tekst gekozen 1 Petrus 5 : 2-4 'Weidt de kudde Gods, die onder u is...'. De predikant ging in het bijzonder in op het werk van de overste Herder. Het welbehagen Gods gaat door Zijn hand gelukkiglijk voort. Petrus vermaande, als vertegenwoordiger van Christus, de gemeente. Als dienaar van het Woord moet men soms harde klappen uitdelen, maar dan is het tot behoud van mensen, om hen tot Christus te brengen. Weidt de kudde Gods, want Hij bekroont Zijn eigen werk.
Na het 'ja ik, van ganser harte' vond de handoplegging plaats door 10 predikanten. Onder het zingen van psalm 134 : 3 en 1 mocht de jonge predikant de zegen ontvangen van zijn mededienstknechten.
In de middagdienst deed ds. Den Besten intrede. Hij bepaalde ons bij het Woord uit Ezechiël 34 : 15 en 16. In dit hoofdstuk staat de belofte centraal. 'Ik zal mijn schapen weiden.' De tekst begint met 'Ik zal'. Dat is toonaangevend en allesbepalend. Ook vandaag. Dienaar en gemeente moeten opzij, wanneer de HEERE zegt: 'Ik zal'. De Goede en Trouwe Herder is hier aan het woord. De tekst schildert ons de Goede Herder in Zijn omgang met de schapen. De Grote Herder gaat het verlorene zoeken. Het weggedrevene terugbrengen. Hier worden de aangevochtenen aangesproken. De tekst is vol van de genade van de Heere. Het zieke en zwakke schaap wordt niet vergeten. Niet alles zal genezing vinden, maar de Heere zelf zegt: 'Mijn genade is u genoeg'. In de tekst vinden we een beeld van de gemeente. Wij allen worden met name genoemd. Tegen het vette en het sterke zegt God: Ik zal het verdelgen. Zij die zichzelf rechtvaardigen worden hier met oordeel geweid. De Goede Herder heeft het ambt van herder en leraar in onze hand gegeven. Hoe zal het gaan? Achter de Goede Herder, zowel herder als gemeente, met de bede: 'Gena o God gena, hoor mijn gebed'. Na het dankgebed sprak de predikant verschillende personen en instanties toe. Daarna werd hem een hartelijk welkom toeroepen door burgemeester Van Voorden. Ds. Oosterom sprak namens classis, ring en als consulent. Tenslotte sprak ouderling Koers de predikant en zijn gezin toe. Hij dankte daarin de Heere voor het zenden van een nieuwe herder en leraar en vroeg de gemeente deze predikant op te dragen aan de troon der genade en verzocht om hem staande psalm 119 : 9 toe te zingen. Waarna de predikant voor het eerst de zegen legde op de gemeente.
AFSCHEID VAN DS. WOLTERS WASSENAAR
Het Hervormd-Gereformeerde deel van de Hervormde Gemeente van Wassenaar heeft in twee samenkomsten op 21 en 22 september 1985 afscheid genomen van ds. Wolters, die deze gemeente vanaf 11 januari 1981 heeft gediend.
Op zaterdagmiddag was er een informeel samenzijn in het Dorpscentrum, waarin de gemeente zich rond de gehele familie Wolters had geschaard. Van de aangeboden cadeaus viel het herinneringsalbum, samengesteld uit bijdragen van vele gemeenteleden, het meest in de smaak. Van hetgeen gezegd werd is vermeldenswaard de referentie aan de intrede-tekst die luidde: 'Hij moet wassen maar ik minder worden' en de conclusie dat ds. Wolters zich zowel in de prediking als in zijn pastorale arbeid aan deze belijdenis gehouden heeft. Dat heeft een grote verantwoordelijkheid op de gemeente gelegd: Wat heeft zij met die Christus-prediking gedaan? Ook waren er waarderende woorden voor mevrouw Wolters, die, ondanks de zorg voor vier kleine kinderen, veel tijd wist vrij te maken voor huisbezoek en club- en evangelisatiewerk. Aan het slot van deze bijeenkomst bleek dat niet alleen gemeenteleden de dichtkunst vaardig zijn: ds. en mevrouw Wolters droegen om beurten een gedicht voor waarin een aantal feiten en personen de revue passeerden en de gemeente Gods zegen werd toegewenst.
Op zondagmiddag was er in de Dorpskerk een eredienst waarin ds. Wolters voor het laatst als predikant van Wassenaar voorging. Vrienden en genodigden hadden zich bij de eigen gemeente gevoegd. Dat het een eredienst was, bleek reeds bij de aanvang toen de gemeente zong: "k zal met mijn ganse hart Uw eer vermelden. Heer, U dank bewijzen'. De Heere heeft er in voorzien dat een gemeente, bij het afscheid van een geliefd predikant, bemoedigende woorden nodig heeft. Die zijn dan ook rijkelijk in de bijbel voorhanden. Ds. Wolters koos daaruit enige verzen uit de brief van Judas, de broeder des Heeren, die zich uit bescheidenheid de broeder van Jacobus noemde. 'Judas wist zich door Jezus in dienst genomen en dat maakt bescheiden'. In deze typering herkende de gemeente ook ds. Wolters. De tekst luidde: 'Maar geliefden, bouwt gij uzelf op uw allerheiligst geloof, biddende in de Heilige Geest; Bewaart uzelf in de liefde Gods, verwachtende de barmhartigheid van onze Heere Jezus Christus ten eeuwige leven'. In de preek werd verduidelijkt dat deze tekst in de oorspronkelijke tekst bestaat uit een hoofdzin met drie bijzinnen. De hoofdzin is: 'Bewaart uzelf in de liefde Gods'. Dat mogen wij elkaar bij dit afscheid wederkerig toewensen. De liefde van God, die uitgaat naar verloren mensen. De liefde van God in Jezus Christus. Geef je daar maar aan over in deze eindtijd temidden van de spotters, waarover het hoofdstuk, waarin deze tekst staat, spreekt. Blijf daarbij en leef daaruit. Dat verandert je leven. Maar hoe kan je jezelf bewaren in de liefde van God? Op die vraag geven de drie bijzinnen een antwoord. Die geven aan hoe dat kan. 1. 'Bouw uzelf op uw allerheiligst geloof': op het geloof dat u verkondigd is; op hetgeen de Heere bekend gemaakt heeft; op Jezus Christus. Gemeente u redt het niet als u niet bouwt op Jezus Christus! 2. 'Biddende in de Heilige Geest': Het gaat om uw hart; zonder gebed lukt het niet; de gemeente heeft de bijstand van de Heilige Geest nodig; uiteindelijk komt het van de Heilige Geest; Hij leert ons onszelf en de Heere Jezus kennen. 3. 'Verwachtende de barmhartigheid van onze Heere Jezus Christus ten eeuwige leven': Er komt een eind aan de eindtijd; een eind aan de bestrijding, aan het spotten en aan onze zwakheid; Jezus komt. Daar gaat troost en vermaning van uit: Christus verlangt er naar om door het gericht heen Zich in liefde met u als Zijn bruid te verbinden maar Hij komt ook om de levenden en de doden te oordelen. Daarom: 'Bewaart uzelf in de liefde Gods'.
Na de preek richtte o.a. ds. Steenstra, praeses van de centrale kerkeraad, het woord tot ds. Wolters en de gemeente. Hij benadrukte het goede in de contacten en de samenwerking tussen de 'Gereformeerde Bond' en de Hervormde Gemeente van Wassenaar. 'Het is goed dat wij als broeders in het huis des Heere samenwonen.' Hij meende dat ds. Wolters en zijn kerkeraad in deze de lijn hadden voortgezet die op zo'n waardige en markante wijze door de eerste Hervormd-Gereformeerde predikant in Wassenaar, ds. W. L. Tukker, was begonnen. In enkele zinnen en een deftige buiging wist hij overigens deze oud-predikant in herinnering en voor ogen te brengen. De hoor- en voelbare reaktie in de kerk daarop bewijst dat ook de herinnering aan vertrokken predikanten als een zegen ervaren wordt. In die herinnering zal ook de verbintenis tussen ds. Wolters en de gemeente Wassenaar, met dankbaarheid aan de Heere, blijven voortleven.
DS. A. ROMEIN BEVESTIGD ALS SCRIBA VAN DE P.K.V. GELDERLAND
Op zondag 22 september werd ds. A. Romein bevestigd tot scriba van de Provinciale Kerkvergadering van Gelderland. Zijn bevestiging en intrede vond plaats in een avonddienst in de Nieuwe Kerk te Ede.
Ds. C. B. Bot te Eerbeek, praeses van de P.K.V., trad op als bevestiger. Hij preekte over de tekst 1 Kor. 3 : 11, 'Want een ander fundament dan dat er ligt, kan niemand leggen, namelijk Jezus Christus'. Het gaat hier om een onwankelbaar fundament, waarop de gemeente gebouwd is, een levend en krachtig, onvervangbaar fundament. Bij alle verscheidenheid in de gemeenten van de kerkprovincie is dit toch de eenheid en een ander fundament kan niemand leggen.
Ds. Romein koos als tekst 1 Kor. 3 : 16 en 17: 'Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont?'. Zijn thema was: 'Het karakter van de gemeente'. God de Geest woont in de gemeente, werkzaam, ontdekkend, zondaars leidend tot de beschikking over die vrijmachtige Geest. De inwoning des Geestes maakt de gemeente tot tempel Gods. Twee kenmerken: de tempel is de plaats der verzoening door het bloed van het Lam. En de tempel straalt uit: de gemeente stelt tekenen van verzoening in de wereld daarbuiten. Juist haar heiligheid maakt de gemeente Gods diakonaal en missionair. De vraag is tevens of wij persoonlijk tempel Gods zijn. De tekst is een critische vraag: 'Weet gij niet dat gij Gods tempel zijt?' Korinthe is een probleemgemeente aan het worden. Hoe zou een visitatierapport van de gemeenten in Gelderland voor Gods aangezicht er uit zien? Geschonden heiligheid? Er is ontzaglijk veel dat bedroeft en Paulus waarschuwt: 'Wie Gods tempel schendt, God zal hem schenden', d. i. vernietigen.
Toch overwint de genade. Door de Heilige Geest alleen. Dat roept niet op tot lijdelijkheid, maar tot verwachting. Ook voor het provinciale kerkewerk, in een door velen afgeschreven en innerlijk verdeelde Hervormde Kerk. In die verwachting heeft ons werk alle zin: Gods liefde duldt de ondergang van zijn gemeente niet! Het gebed moet wel zijn: kom Schepper, Geest.
Na de dienst was er gelegenheid afscheid te nemen van de vroegere scriba, ds. R. Jacobs, en ds. en mevr. Romein te begroeten, waarvan velen gebruik maakten. Aanwezig waren o.m. dr. R. J. Mooi namens de Generale Synode, leden van het moderamen van de Generale Diakonale Raad, waarvan ds. Romein voorzitter is, en tal van vertegenwoordigers van gemeenten uit de kerkprovincie.
KERKERADEN TEGEN EUTHANASIE
Honderden kerkeraden hebben zich inmiddels uitgesproken tegen het wettelijk toestaan van euthanasie. Ze zijn van oordeel dat we onze naaste, die zich in een 'uitzichtloze noodsituatie' bevindt alleen kunnen helpen door hem nabij te zijn, naar hem te luisteren en door te zorgen voor een optimale medische zorg. De door de Stichting Schuilplaats gecoördineerde actie tegen euthanasie wordt gesteund door kerkeraden van alle benaderde prot. chr. kerken in Nederland. Er zijn tot nog toe gaan reacties binnengekomen van kerkeraden die de stelling dat euthanasie strafbaar moet blijven niet onderschrijven. Aan minister Brinkman van W.V.C, en Korthals Altes van Justitie is inmiddels verzocht om rond 10 oktober de reacties van de kerkeraden in ontvangst te nemen. Deze brieven zullen dooi vertegenwoordigers van de kerken gezamenlijk aan de ministers worden aangeboden. Tot dan hebben de kerkeraden, die nog niet hebben gereageerd, nog de gelegenheid om met de actie mee te doen. De Stichting Schuilplaats hoopt dat alle kérkeraden voor die tijd de gelegenheid hebbefi om te reageren, zodat een duidelijk eenstemmig appèl op de ministers gedaan kan worden. Een appèl om de huidige wet te blijven handhaven waarin de bescherming van ons leven nog gewaarborgd wordt.
Stichting Schuilplaats
PROTESTANTS CHRISTELIJKE OUDERENBOND 25 JAAR
'Ouderen zijn geen sluitpost, maar horen er volop bij'
Rijssen: De Protestants Christelijke Ouderenbond, in het gebruik gewoon PCOB, viert dit jaar z'n 25-jarig bestaan. Dat de Bond volop leeft en in beweging is, bewijst het groots opgezette jubileumfeest dat wordt gehouden op woensdag 16 oktober in het Utrechtse Jaarbeurscongrescentrum. Het programma biedt naast serieuze zaken ook veel punten van verstrooiing. Gastspreker is de Directeurs-Generaal afd. Welzijn van het Ministerie van WVC, dhr. A. J. Gijsbers. PCOB-voorzitter H. Zwaag houdt er een herdenkingsrede met het thema 'Nemen of geven' en ds. J. G. Meynen (Haarlem) houdt een meditatieve inleiding. Koren, samenzang en niet te vergeten het bekende NCRV televisie spelprogramma 'Zo vader - zo zoon' van presentator Gerard van den Berg luisteren het verdere van de dag, waar iedereen uit en betrokken bij de organisatie welkom is, op. De PCOB wil juist in het jubileumjaar en op het jubileumfeest aandacht vragen voor de taak en plaats van de steeds groeiende groep ouderen in onze samenleving. In de rede van de landelijke voorzittel Zwaag komt dan ook het accent te liggen op 'het midden in de samenleving' staan van ouderen. Ouderen hebben niet afgedaan zodra ze zich aansluiten bij een ouderenbond, integendeel, ze tellen volledig mee in de samenleving: ze kunnen een uiterst actieve rol (blijven) vervullen. Het is echter hard nodig dat het beeld, dat die samenleving van de ouderen heeft, bijgesteld wordt. De PCOB is geen bejaardenbond, maar een ouderenbond. De voorzitter zal in vijf punten van beleid aangeven waar de vereniging zich in de nabij toekomst mee bezig gaat houden.
Uiteraard is er ook ruime aandacht voor de ontwikkeling van de PCOB, te beginnen in 1960. Wat begon op een (zolder)kamertje groeide uit tot een volwaardige belangenorganisatie van ruim 25.000 ouderen-leden. Met name de laatste 5 jaar kenmerkte de PCOB zich door groei. Telde de bond in 1979 12.665 leden en 85 plaatselijke afdelingen, op de jubileumdag verwelkomt de organisatie in mevrouw J. Visser-Wijnandts uit Rotterdam-Overschie het 25.000e lid. Het ledental is inmiddels weer gegroeid en de 150e afdeling gestart.
Op de jubileumdag wordt gelijktijdig de gelegenheid aangegrepen om een aanzet te geven tot verdere groei. Het jubileumjaar is ook propagandajaar.
WAGENINGEN
Het dispuut Dei" Gratia van de CSFR maakt bekend, dat drs. K. Exalto een lezing hoopt te houden over het onderwerp: 'Waarheid in de bijbel'. Dit zal plaatshebben op woensdagavond 2 oktober (plm. half acht) in het zaaltje onder de Kapel, Markt 25.
KADERCURSUSSEN PROV. CENTRUM HGJB IN ZUID-HOLLAND
Bij de start van een nieuw seizoen kunnen er bij leidinggevenden heel wat vragen zijn. Vragen bijv. over het gebruik van Bouwstof. Of juist over Spirit, het tienerblad van de HGJB. Hebt u minder vragen over het gebruik van Bouwstof/ Spirit, maar meer over de omgang met kinderen? Komt u dan naar de cursus 'Omgaan met kinderen'.
Waar en wanneer worden deze cursussen gegeven? 'Werken met Spirit' Hardinxveld-Giessendam: 8 oktober (Herv. Centrum, Talmastraat); Gouda: 2 en 9 oktober (De Driestar, Ronsseweg 557). 'Omgaan met kinderen' Nieuwerkerk a/d IJssel: 22 en 29 oktober (De Vluchtheuvel, Kerkgang 2); Woerden: 12 en 19 november (De Meerpaal, Havenstraat 6). Kosten per cursus ƒ 10, - . Alle cursusavonden beginnen om 19.30 uur. Voor meer informatie en opgave tot uiterlijk 5 dagen van tevoren bij: rov. Centrum HGJB Zuid-Holland in Schoonhoven, tel. 01823-3990.
TOOGDAG 1985
Dit jaar hoopt de bond van Ned. Herv. Mannenverenigingen op G.G. de jaarlijkse toogdag te houden op D.V. zaterdag 26 oktober 1985. Ook dit jaar is die dag in de grote zaal van 't Jaarbeurscongrescentrum te Utrecht. De morgenvergadering begint om 10.00 uur en de middagvergadering om 14.00 uur. Het thema van die dag is 'Christen zijn in Bijbels Licht'.
's Morgens spreekt ds. H. Visser uit Woudenberg over: 'Leven met en uit de beloften'. Op de middagvergadering hoopt ds. J. Maasland uit Waddinxveen te refereren over 'Huwelijk en Gezin'. Het zijn twee belangrijke onderwerpen en het is daarom echt de moeite waard zaterdag 26 oktober in groten getale genoemde toogdag bij te wonen. Als u per auto komt is er tegenover het gebouw ruim gelegenheid uw auto te parkeren. Met de trein naar Utrecht gaan is ook aantrekkelijk. U kunt 20% reductie krijgen op uw treinkaartje. In de middagpauze kunt u deelnemen aan de koffietafel. De prijs voor die maaltijd is maar ƒ 17, 50 per persoon. U kunt reductiebonnen aanvragen bij het secretariaat van de regehngscommissie p/a dhr. N. C. Simons, Dominicushof 41, 4133 AM Vianen, tel. 03473-75857. Aan hetzelfde adres kunt u zich ook opgeven voor de koffietafel. D.V. tot ziens in Utrecht.
WINDROOS-WEEKEND OVER 'DANKBAARHEID'
'Dankbaarheid' is het onderwerp van het weekend dat vanuit het Jeugdevangelisatiecentrum 'De Windroos' op vrijdagavond en zaterdag 18/ 19 oktober 1985 wordt gehouden in het Zendingsdiaconessenhuis in Amerongen. Het weekend is bedoeld voor jongeren vanaf 17 jaar. Slecht nieuws wordt in de kranten breed uitgemeten. Goed nieuws vind je er meestal niet in. Is het in jouw leven anders? Loop jij over van dankbaarheid? Of vind je alle goede dingen al lang gewoon? Let eens op in je omgeving: wat hebben de mensen veel te klagen! In de kerk, in de christelijke gemeente, is het soms weinig anders. Hoe komt het dat het ook daar niet beter is? Zouden juist kerkmensen teveel in de ellende, de zonde, blijven steken? Zou de geloofszekerheid teveel ontbreken? Zouden gebeden alleen nog maar vraag-gebeden en geen dank-gebeden zijn? Volgens de Bijbel hoort het anders te zijn: christenen zijn dankbare mensen. Ze leven een dankbaar leven! Zo'n leven heeft alles te maken met genade!
En nog even doorgedacht: Door klaagzangen wordt niemand aangetrokken, maar een dankbaar leven werkt aanstekelijk!
Voor ƒ 25, - kun je deelnemen aan dit weekend. Geef je dan snel op bij: 'De Windroos', Joh. van Oldenbarneveltlaan 14, 3818 HB Amersfoort, tel. 033-622802 of bij Gert van den Bos, tel. 08380-18926.
THEMADAG NADERE REFORMATIE 1985 IN HET TEKEN VAN DE NEGENTIENDE EEUW
De inmiddels traditiegetrouwe Themadag Nadere Reformatie heeft dit jaar de inyloed van de Nadere Reformatie in de negentiende eeuw als thema gekregen. Op zaterdag 12 oktober a.s. wordt een hele dag gevuld met lezingen over dit onderwerp, met aansluitend een forumdiscussie.
Het jaar 1985 ligt ingebed tussen twee herdenkingsjaren (1984 Afscheiding en 1986 Doleantie). Een goede reden voor de Stichting Studie der Nadere Reformatie, die deze themadag organiseert, om stil te staan bij de invloeden die de Nadere Reformatie in de negentiende eeuw in diverse kerkgenootschappen heeft achtergelaten. Ook al leefde de laatste vertegenwoordiger van de Nadere Reformatie (Theodorus van der Groe) in de achttiende eeuw, de doorwerking van de ideeën van deze stroming is ook in de daaropvolgende eeuw duidelijk aanwijsbaar. De themadag begint om 9.30 uur. Het morgenprogramma omvat de volgende sprekers en referaten: dr. P. L. Schram, Algemene inleiding; ds. W. van Gorsel, De invloed van de Nadere Reformatie op de Ned. Herv. Kerk; dr. T. Brienen. De invloed van de N.R. op de Afscheiding; drs. C. H. W. van den Berg, De invloed van de N.R. op de Doleantie; dhr. H. Imminkhuizen, De bibliografie van 19de-eeuwse drukken uit de Nadere Reformatie.
Het middagprogramma vangt aan om 13.30 uur met: drs. H. Florijn, De invloed van de Nadere Reformatie op de Ledeboeriaanse en Kruisgemeenten. Daarna volgt een forumdiscussie met de referenten o.l.v. drs. W. J. op 't Hof. Deze themadag is gratis toegankelijk en wordt gehouden in gebouw 'Het Trefpunt', Boezemweg 180 in Rotterdam, gelegen nabij het metrostation Oostplein. De organisatie is in handen van de Stichting Studie der Nadere Reformatie, een interkerkelijke stichting die de interesse voor en de studie naar de Nadere Reformatie wil bevorderen. Secretariaat: Strausslaan 281, 2551 ND Den Haag.
DIENSTEN VOOR VERSTANDELIJK GE HANDICAPTEN, REGIO ZUID-WEST UTRECHT
Wellicht is u bekend, dat er regelmatig diensten voor verstandelijk gehandicapten gehouden worden, waarop predikanten met eenvoudige woorden en voorbeelden Gods Woord vertolken. Deze diensten worden op zaterdagmiddag gehouden, zodat mensen die van ver komen, de diensten kunnen bijwonen. Op deze bijeenkomsten wordt de gemeente en alle belangstellenden in staat gesteld om de verstandelijk gehandicapten, die ook leden van de gemeente zijn, in hun eigen omstandigheden en geloofsleven te ontmoeten. Laten wij in deze 'onrustige' tijd, waarin bijna niemand meer oog heeft voor een ander, ook eens tijd nemen voor ons verstandelijk gehandicapte medemens. Zij willen er ook bij horen, bij de gemeenschap. Na de dienst is er dan ook de gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en over de dienst na te praten. Dit onder het genot van een kop koffie of fris.
U kunt reeds de hieronder vermelde data in uw agenda noteren, zodat u in de gelegenheid bent om de diensten bij te wonen:26 okt. 1985 voorganger ds. Chr. van der Valk te Lopik; 14 dec. 1985 voorganger ds. A. Langerak, te Lopikerkapel; 15febr. 1986voorgangerds. J. vanRossum, te Waarder; 26 april 1986 voorganger ds. D. Siebehnk, te Linschoten.
Houdt u bovenstaande data vrij? U bent allen hartelijk welkom.
MARIE DURAND-HERDENKING 15 OKTOBER
De Stichting 'In de Rechte Straat' te Velp belegt in samenwerking met de Ned. Hervormde wijkgemeente 'St. Joriskerk' te Amersfoort een bijeenkomst ter herdenking van de herroeping van het Edikt van Nantes in oktober 1685.
Deze herroeping was het begin van een weergaloze vervolging van de Hugenoten. Bekend is de geschiedenis van Maria Durand, die niet minder dan 38 jaar om haar geloofsstandvastigheid werd gevangen gehouden in de Toren van de Standvastigheid in Aigues-Mortes.
De samenkomst zal worden gehouden in de St. Joriskerk te Amersfoort, en wel op dinsdagavond, 15 oktober. Aanvang 19.45 uur.
Ds. P. Molenaar, N.H. predikant te Amersfoort zal spreken over: 'De rechte eenheid', terwijl ds. H. J. Hegger spreken zal over 'Geloofsstandvastigheid' (n.a.v. Hebr.ll).
Medewerking verleent het chr. gem. koor 'Soli Deo Gloria' uit Langbroek, o.l.v. Martin Den Boer. Solo dwarsfluit Hanneke Vroon. Organist Dick van Luttikhuizen. Ter gelegenheid van deze herdenking geeft In de Rechte Straat 'een vertaling uit van het boek van Arno Pagel, getiteld: 'Marie Durand, 38 jaar in de Toren van Standvastigheid'. Dit boek zal op de samenkomst verkrijgbaar zijn voor ƒ 9, 80.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 oktober 1985
De Waarheidsvriend | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 oktober 1985
De Waarheidsvriend | 16 Pagina's