KERKNIEUWS
CIS BENOEMT TJERK VISSER ALS TOERUSTER
Het Centrum voor Israëlstudies (CIS) heeft Tjerk Visser (38) per 1 februari benoemd als toeruster voor het werk in Nederland. Van 2012 tot 2016 werkte hij als toeruster voor predikanten en kerkenraden van de Presbyteriaanse Kerk van Noord-Malawi, uitgezonden door de GZB. Na terugkomst in Nederland is hij benoemd als docent op het Wartburgcollege te Rotterdam. Het werk voor het CIS zal in deeltijd zijn. Visser onderstreept zijn motivatie om de betekenis van de verbondenheid met Israël onder de aandacht te brengen: ‘Het Joodse volk blijft Gods oogappel te midden van de volken. God houdt beide op het oog in Zijn missie en heilsplan. Om in dat spanningsveld een bijdrage te mogen leveren, lijkt me een prachtige bediening.’ Visser is beschikbaar voor voorlichting over onder meer de diaconale presentie in Israël en is bereid om mee te denken over de manier waarop de ontmoeting met Israël gestalte kan krijgen in plaatselijke gemeenten.
DS. P. VEERMAN NEEMT AFSCHEID VAN WILNIS
Op zondag 22 januari nam ds. P. Veerman afscheid van de hervormde gemeente te Wilnis. Hij is vijf en een half jaar aan deze gemeente verbonden geweest. Gedurende deze periode is er in de pastorie een derde dochter geboren en heeft ds. Veerman tevens zijn promotiestudie ‘Bidden leren’ over het gebedsonderwijs in de Heidelbergse Catechismus voltooid.
Ds. Veerman bediende het Woord uit Romeinen 8:26: ‘En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.’ Na de dienst werd ds. Veerman toegesproken door consulent ds. J.T. Maas namens de werkgemeenschap van predikanten en de classis Breukelen. Ouderlingpreses J. Seeleman sprak het predikantsgezin toe namens kerkenraad en gemeente, waarna gemeente en gasten hen een zegenlied toezongen.
De dienst vond plaats in de Hervormde kerk te Wilnis. Ds. Veerman vertrekt naar de hervormde gemeente te Katwijk aan Zee (wijkgemeente Immanuel).
GERT-JAN BAAN BENOEMD ALS INTERIM-DIRECTEUR VAN DE HGJB
Per januari 2017 is Gert-Jan Baan is aangesteld als interim-directeur van de HGJB. Baan zal gedurende de eerste helft van 2017 voor 20 uur per week leidinggeven aan de organisatie. Hij zal zich in deze periode met name richten op de interne organisatie. Externe contacten worden in deze maanden zoveel mogelijk door andere HGJB-collega’s opgepakt.
Gert-Jan Baan is 48 jaar, getrouwd, heeft vijf kinderen en woont in Zeist. Hij is lid van hervormde wijkgemeente De Ark in Bilthoven. Het bestuur heeft er vertrouwen in dat hij de HGJB de aankomende periode op een goede manier zal leiden en gaat ondertussen actief op zoek naar een nieuwe directeur voor de lange termijn. Eerder deze maand nam Roel Boogaard na vijf jaar afscheid als HGJB-directeur.
HERVORMD MONSTER
De achterpagina van het tijdschrift Onze Taal, blad van de Nederlandse vereniging van taalliefhebbers, kent al jarenlang de rubriek ‘Ruggespraak’, waarin ‘leuke kronkels’ bij elkaar gebracht worden. Voorbeelden zijn zinnen als ‘Verlaag maximumsnelheid voor reeën’ en ‘Zere nek komt niet door kussen’.
Prominent staan op de achterpagina van het decembernummer een citaat uit De Waarheidsvriend. Gelukkig niet als gevolg van een taalkundige misser van de redactie...
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 januari 2017
De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 januari 2017
De Waarheidsvriend | 24 Pagina's