Fonds ‘Gereformeerd protestantisme’ wil opnieuw scriptieprijs uitreiken
Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond heeft er in 2016 op verzoek van het bestuur van de Gereformeerde Theologen Studentenvereniging Voetius in bewilligd om het Fonds Gereformeerd Protestantisme vanwege de geringe capaciteit van de studentenvereniging aan ons over te dragen. Genoemd fonds reikt eens in de drie jaar de Prof. dr. S. van der Linde-scriptieprijs uit, ter grootte van € 250, voor de beste theologische masterscriptie op het terrein van (de geschiedenis van) het gereformeerd protestantisme. Het Fonds Gereformeerd Protestantisme is in 1978 ingesteld met het doel de bestudering van de geschiedenis van het gereformeerd protestantisme te bevorderen. Prof. dr. S. van der Linde (1905-1995), in leven Utrechts hoogleraar ‘Geschiedenis van het gereformeerd protestantisme’, stelde hier ooit geld voor beschikbaar.
Het is ons voornemen op de ontmoetingsdag voor studenten theologie in december 2024 opnieuw een prijs uit te reiken. Hiertoe mogen alle masterscripties ingezonden worden die geschreven zijn in het kader van een academische opleiding in Nederland of aan de ETF. Scripties die in de jaren 2021 tot en met 1 september 2024 geschreven zijn, moeten uiterlijk 15 oktober 2024 gemaild worden naar info@gereformeerdebond. nl. De scripties moeten in het Nederlands of Engels geschreven zijn.
Eind 2017 werd de prijs uitgereikt aan Matthias Mangold, student aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in het Belgische Leuven. Hij deed onderzoek naar de zeventiende-eeuwse theoloog Salomon van Til. In juni 2021 heeft (verlaat vanwege corona) prof. Van den Belt de prijs uitgereikt aan Frans Hazeleger uit Woudenberg. De scriptie met de Latijnse titel Custos utriusque tabulae was geschreven voor de Research Master Theology & Religious studies aan de Vrije Universiteit. De titel betekent vertaald ‘Hoeder van beide tafelen’ en ging over de rol van de overheid bij de handhaving van de Tien Geboden. Leden van de beoordelingscommissie van dit fonds zijn momenteel prof. dr. H. van den Belt, prof. dr. A. Goudriaan en prof. dr. W.H.Th. Moehn.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 augustus 2024
De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 augustus 2024
De Waarheidsvriend | 24 Pagina's