Kerknieuws
TOEGELATEN TOT OE EVANGELIE- BEDIENING EN BEROEPBAAR
K. E. Schonewille te Elburg H. van der Ziel te Nieuwegein
BEROEPEN TE
IJsselmuiden-Grafhorst (wijk 3): C. M. Buijs te Nieuwleusen Woerden (Centrum): G. van Meijeren te Hierden
AANGENOMEN NAAR
Capelle a/d IJssel (wijkgem. Dorp Middel): G. van Velzen te Woerden Voorthuizien: D. van den Streek te Rijssen
BEDANKT VOOR
Harderwijk (wijkgem. 1): B. J. van Vreeswijk te Veenendaal
GEREFORMEERDE BOND REGIO NOORDOOST-VELUWE
Op D.V. woensdagavond 12 februari 2003 hoopt ds. J. Harteman uit Hilversum op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Regio Noordoost Veluwe een lezing te houden over 'Normen en Waarden in bijbels perspectief'. De vergadering wordt gehouden in verenigingsgebouw 'De Schakel' aan de Oranjeboomlaan 27 in Wezep en begint om half acht. De toegang is vrij. Iedereen, leden en niet-leden en ook de jeugd, is hartelijk welkom. Wij hopen op een goede opkomst en een gezegende vergadering.
GEREFORMEERDE BOND AFD ALPHEN AAN DEN RIJN EN OMSTREKEN
Uitnodiging aan de leden en belangstellenden: Zo de Heere wil en wij leven organiseert uw afdeling op 6 februari 2003 de vierde lezing uit een serie van 6 over de woestijnreis van het volk van Israël naar het beloofde land. Op deze avond hoopt ds. M. Baan uit Nijkerk te spreken over: De straftocht (Numeri 14). Locatie: Adventskerk te Alphen aan den Rijn, aanvang 20.00 uur. Wij hopen van harte dat u in de gelegenheid bent om deze leerzame avond bij te wonen.
HERVORMDE THUISZORG HEET NU CHRISTELIJKE THUISZORG
De Hervormde Thuiszorg heeft een nieuwe naam. De instelling gaat regionaal verder als Christelijke Organisatie voor Zorg en Welzijn, kortweg Christelijke Thuiszorg. Een bewuste aanpassing gericht op de toekomst en ingegeven door recente ontwikkelingen. De Christelijke Thuiszorg heeft haar wortels in Huizen. Ruim 50 jaar geleden werd zij opgericht door de diaconie van de hervormde gemeente. De organisatie zonder winstoogmerk verleent 'zorg op maat' in de thuissituatie aan ouderen en jongeren, gezinnen en alleenstaanden. Bijbelse waarden en normen en het uitgangspunt dat 'ieder mens uniek is' zijn daarbij gezichtsbepalend. Het dienstenpakket heeft zich in de loop der jaren sterk uitgebreid. Inmiddels zijn ongeveer 200 vaste medewerkers en ruim 100 alpha-hulpen betrokken bij het bieden van hedendaagse en kwalitatief hoogwaardige zorg. 'En de ontwikkelingen staan niet stil, ' aldus mevr. Westland. Zij is al geruime tijd directeur van de Christelijke Thuiszorg. 'Zoals bekend neemt landelijk de vraag naar welzijnsproducten en - diensten sterk toe. Zorg vanuit een christelijke'identiteit zoals wij die proberen vorm te geven blijkt duidelijk in een aanvullende behoefte te voorzien. De afgelopen jaren is de dienstverlening daarom regionaal uitgebreid, o.a. vanuit onze zorgposten in Hilversum en Bunschoten-Spakenburg.'
Behalve op groei binnen een groter geografisch gebied, is het beleid van de Christelijke Thuiszorg tevens gericht op verbetering, ontwikkeling en een grotere toegankelijkheid van het dienstenpakket. 'Onze dienstverlening staat open voor iedereen, ongeacht levensovertuiging of kerkelijke gezindte. Dat is altijd al zo geweest maar onze 'hervormde' naam deed wel eens anders vermoeden, zelfs in Huizen. Voor ons is dit de belangrijkste reden om de naam aan te passen, ' aldus mevr. Westland. 'Wij willen echt beschikbaar zijn voor iedereen die onze hulp nodig heeft. Met de nieuwe naam geven we duidelijk aan wat we doen en vanuit welke identiteit wij onze dienstverlening gestalte geven. Overigens geldt dit ook voor het Christelijk Maatschappelijk Werk dat wij in Huizen aanbieden.'
Bij een nieuwe naam past ook een vernieuwde uitstraling. 'Met behoud van het vertrouwde karakter hebben we ons logo verfrist. Een hand stond en staat daarin centraal. Deze ondersteunende en helpende hand is veelzeggend voor onze organisatie en al haar medewerkers, ' zo vult mevr. Westland enthousiast aan. De Christelijke Thuiszorg - Huizen, Hilversum en Bunschoten-Spakenburg - hoopt dat de nieuwe roepnaam spoedig vertrouwd in de oren klinkt en dat cliënten de weg naar de organisatie eenvoudig weten te vinden. De komende tijd wordt hier extra aandacht aan besteed, terwijl men intussen buitengewoon hard blijft werken aan 'zorg voor elkaar' die 'gewoon goed' is.
WEGEN NAAR EENWORDING
Het Contactorgaan Gereformeerde Gezindte afd. Ede belegt D.V. op woensdag 19 februari 2003 haar voorjaarsstreekvergadering. Spreker tijdens deze bijeenkomst is drs. C. Blenk, herv. pred. te Delft en tevens lid van het bestuur van het landelijk COGG. Hij zal schetsen welke samensprekingen er momenteel gevoerd worden tussen de kerken van gereformeerde confessie, welke knelpunten daarbij tevoorschijn komen en welke positieve mogelijkheden hij ziet tot (verdere) samenwerking waarbij ook 'afscheiding' ter sprake zal komen. Het is niet de bedoeling dat het alleen maar gaat over het SoW-proces maar dat gekeken wordt welke (on)mogelijkheden er zijn in de gereformeerde gezindte tot samenwerking. Hij doet dat vanuit een bijbelse fundering en visie op het kerk-zijn. Daarbij zal ter sprake komen een door het landelijk COGG opgesteld stuk, de zogenaamde 'Ecclesiologische Consensus'. De bijeenkomst wordt gehouden in de Tabernakel, Verlengde Maanderweg 146 te Ede en vangt aan om 19.45 uur. De toegang is vrij.
GZB ZENDINGSAPPÈLAVOND
Op D.V. zaterdag 15 februari in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee, aanvang 19.30 uur. Toegang vrij. Collecte GZB. Medewerking: herv. ger. gemengd koor 'Immanuël'. Solisten: Floor Ouwehand, Trudy Schaap. Organisten: Tinus Korevaar, Diederik Schuitemaker. Thema appèlwoord: 'Geeft gij hun te eten'. Spreker: ds. L. W. van der Sluijs.
HERBERG-THEMADAG OVER NAZORG
Voor gemeenteleden die een aantal weken in het Missionair Diaconaal Centrum De Herberg (IZB) in Oosterbeek zijn geweest, is nazorg uitermate belangrijk. Wanneer zij thuiskomen zijn de omstandigheden meestal niet veranderd. Na alle aandacht die zij in De Herberg kregen, is een steun in de rug in de thuissituatie des te meer nodig. Die nazorg is de taak van de eigen gemeente.
De Herberg is bezig de vormgeving van deze nazorg verder te ontwikkelen. Daarvoor is een optimaal contact tussen De Herberg
en degenen die bij het verwijzen van gasten en de nazorg voor hen betrokken zijn van groot belang. In dit kader wordt er op zaterdag 8 maart 2003 vanuit De Herberg een dag gehoudden voor predikanten, kerkelijk werkers, klaagvrouwen, Herbergaanspreekpunten en anderen die betrokken bij of geïnteresseerd zijn in het omzien naar elkaar in de gemeente. Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede zullen een korte presentatie houden naar aanleiding van het onderzoek dat zij hebben gedaan onder begeleiders van de nazorg. Mijndert Terwel, docent aan de CHE en trainer consultant, zal spreken over nazorg. Wat zijn de motieven voor nazorg en de valkuilen bij het geven daarvan? Waar liggen grenzen in het omzien naar de ander? Waar is behoefte aan als we denken aan het contact tus-
sen De Herberg en de gemeente? Uiteraard is er volop gelegenheid om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.
De dag wordt gehouden in het Koetshuis van De Pietersberg in Oosterbeek. De ontvangst is om 9.30 uur en het programma wordt om 13.00 uur afgesloten met een lunch. Er zijn aan het bijwonen van deze dag geen kosten verbonden. Voor wie er een recreatieve middag aan wil vastknopen, is er informatie beschikbaar over de vele mogelijkheden in de omgeving.
Inlichtingen en opgave (voor 27 februari) bij De Herberg, tel. 026-3342225, e-mail:
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 februari 2003
De Waarheidsvriend | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 februari 2003
De Waarheidsvriend | 16 Pagina's